Over mij

Ik ben Edith van der Have, vertaler met een missie. Willen we goede gezondheidszorg bereikbaar en betaalbaar houden voor iedereen, dan zijn er grote transities nodig. Met mijn medische en farmaceutische vertaalervaring draag ik daaraan een steentje bij.

Waar mijn passie vandaan komt?

Op school was biologie mijn favoriete vak, ik heb zelfs de Nederlandse Biologie Olympiade gewonnen! Daarnaast heb ik een flinke talenknobbel. Ik heb een exacte studie als moleculair bioloog én een vertaalopleiding gevolgd. Mijn bedrijf heet dan ook niet voor niets Biollandica, een samentrekking van biologie en Holland(s).

Op LinkedIn vind je meer informatie over mijn achtergrond en ervaring.

Taal en wetenschap

Een vertaler met een bèta-achtergrond: een zeldzame en waardevolle combinatie! Ik volg in aanvulling op mijn studie moleculaire biologie doorlopend bijscholing op het gebied van de geneeskunde en gezondheid. Zo kan ik mijn medische en farmaceutische klanten perfect van dienst zijn.

Mijn vertalingen kloppen taaltechnisch, bevatten de juiste terminologie en voldoen aan de wettelijke vereisten in de life sciences. Maar dat is niet alles. Mijn kracht is dat ik me inleef in de doelgroep en meedenk met mijn klanten. Mijn vertalingen raken de juiste snaar qua toon, stijl en culturele nuances. Bekijk in mijn portfolio enkele vertaalvoorbeelden van het Engels naar het Nederlands.

Kennis verspreiden

In de wereld van de geneeskunde en gezondheid bieden veel pioniers, start-ups en gevestigde bedrijven diensten en producten aan om mensen gezond te houden en te maken. Ik ondersteun hen met Nederlandse vertalingen rondom hun producten en processen: van bijsluiters en verpakkingsteksten tot persberichten en nieuwsbrieven.

Mijn doel? Ik help mijn medische en farmaceutische klanten om patiënten en zorgverleners in Nederland te bereiken en aan te spreken in hun eigen taal. Zodat mensen op basis van de juiste informatie optimale besluiten kunnen nemen voor de gezondheid van zichzelf en de mensen voor wie zij zorgen.

Nieuwsgierig? Ik hoor graag van je.